A SOCIAL MEDIA ereje!

Rohan a világ, vele együtt rohan az idő is. Dolgok, melyek évekkel ezelőtt még elképzelhetetlenek voltak mára már mindennapi rutinná váltak. Az internet térhódításával majd a social media felületek megjelenésével egy teljesen új korszak kezdődött.

Gondoljunk csak vissza néhány évvel ezelőttre, amikor még nem léteztek a különböző közösségi média oldalak. A gyerekek gyakrabban csüngtek a játszótereken, a felnőttek sűrűbben szerveztek társas programokat... manapság mi számít közösségépítésnek? Egyáltalán mi az, ami KÖZÖSSÉGET tud építeni? A válasz magától értetődő: az internet. A különböző webes portálok, a fórumok, a közösségi felületek, a youtube.

Az internet egy szempillantás alatt kinőtte magát egy olyan globális térhódító formának, ami csak úgy szippantja magába az embereket napról napra.  Na és persze itt a Facebook. Több millióan vannak regisztrálva, több millióan használják napi szinten, millió kattintás, millió megosztás zajlik percről percre. Óriási a forgalom a nap minden órájában, miért fosztanád meg vállalkozásodat ekkora figyelemtől?

Most jogosan teheted fel magadban a kérdést: "Miért jó az nekem, ha vállalkozásként jelen vagyok bármilyen social media felületen?" Szűkítsük most egy kicsit az előbbi kérdést a következő tény bevonásával: a közösségi média királynője egyértelműen a Facebook. Az előbbi gondolat így már specifikusabbá tehető: "Miért jó az nekem, ha cégként regisztrálva vagyok a Facebookon?"

Az első és leglényegesebb szempont, hogy ezeken az oldalakon játszi könnyedséggel tudsz magad köré közösséget építeni és ezáltal bizalmi kapcsolatot kialakítani. Gondolj csak bele: Te posztolsz a napi akcióidról, a legújabb történésekről, tudsz reagálni a vásárlói véleményekre. Egy ügyfél panaszára intézett szimpatikus reakció pedig sokkal inkább értékessé válik a vásárlóid szemében, mint a struccpolitika. Információáramlás: az aktualitások, hírek, fontos közlendők, mind-mind azonnal közölhetőek a követőbázisod felé - nekik csupán egy like-kal kell jelezniük lojalitásukat a vállalatod felé. Akciók: a legtöbb ember odáig van az akciókért, az egyszeri ajánlatokért. Részesítsd előnyben a követőidet és kényeztesd el őket speciális ajánlatokkal! Építs kapcsolatokat, hogy közösséged támaszkodhasson rád és Te is támaszkodhass rájuk! Vásárlói vélemények: Ugye Te is szívesebben vásárolsz olyan dolgot, amiről korábban már több pozitív visszajelzést is olvastál?

 

A fentiek alapján tudod, hogyan néz ki egy sikeres vállalat közösségi oldala?

1) Van egy stabil követőbázisa, akik lojálisak és érdeklődőek, 

2) rendszeresen tájékoztatja vásárlóit/ügyfeleit vállalkozása aktuális történéseiről,

3) megkülönböztetésben részesíti követőbázisa lojalitását, visszatérő jelleggel szervez akciókat,

4) lehetővé teszi, hogy vásárlói vélemény formájában is kifejezhessék elégedettségüket (vagy éppen elégedetlenségüket) a vásárolt termékkel/szolgáltatással kapcsolatban,

5) értéket teremt, mer újító lenni, mer kísérletezni, fontos üzenetet közvetíteni,

6) figyelmet fordít a hirdetésekre is, hogy még több ügyfél figyelmét megragadja, új követőket szerezzen és növelje az eladás hatékonyságát.

 

Még mielőtt regisztrálnál: tervezz! Mi a célod a létrehozni kívánt fiókkal? Új vásárlókat szeretnél, esetleg a régiek lojalitását szeretnéd erősíteni? Van kapacitásod a folyamatos oldalfrissítésre? Van elég ötleted a tartalmat illetően? Felkészültél arra, hogy egy közösség "vezérévé" válj?

Mesélj magadról, keltsd fel az emberek figyelmét és aztán igyekezz a figyelem középpontjában maradni! Teremts értéket, lásd el tudással a követőidet, tanítsd őket, ragadd meg a figyelmüket és hidd el, hogy az online jelenlétbe fektetett energiád rövid időn belül megtérül, követőtáborod megsokszorozódik a vállalkozásod pedig egyenesen szárnyalni fog!

Ha elhatároztad magad, de nincs időd menedzselni a Facebook oldaladat, akkor keress bennünket, mi majd posztolunk helyetted!

 

 A legfontosabb linkek még egyszer:

★ Milyen szolgáltatásokkal érhetem el leghamarabb a céljaimat?

★ Hogyan juthatok segítséghez, ha nem boldogulok az online marketing világában?

 

HA TETSZETT A BEJEGYZÉS, OSZD MEG A TÖBBIEKKEL IS! SEGÍTSD A MUNKÁNKAT ÉS TÉGY SIKERESSÉ MÁSOKAT IS!

 

 

 

 

 

 

Kövess minket

face.png
icon-04-512.png
24193.png

© 2019 Okosweblap.hu. Minden jog fenntarva. Created By Okosweblap.hu

Keresés

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk a legjobb szolgáltatás és felhasználói élmény érdekében.